Cookie og privatlivspolitikk
Referert og sitert i:
Wind Power
Gtm
Green Builder

Personvernerklæring og informasjonskapsler

Sist oppdatert: Januar 2019

Les vennligst vår personerklæring nøye, da den beskriver vår innsamling, bruk, utlevering, oppbevaring og beskyttelse av dine personopplysninger. Denne meldingen gjelder for hvilken som helst nettside eller tjeneste som refererer til denne personvernerklæringen. Når du gir oss dine personopplysninger i henhold til punktene beskrevet i avsnitt 4 under, samtykker du i at vi kan samle inn, oppbevare og bruke dem (a) til å kunne utføre våre kontraktmessige forpliktelser til deg, (b) basert på våre legitime interesse for behandling (det vil si for interne administrative formål eller til påvisning eller hindring av kriminalitet) eller (c) basert på ditt samtykke, som du kan trekke tilbake når som helst, som beskrevet i denne personvernerklæringen. Du har visse rettigheter i forhold til dine data, inkludert rettigheten til å motsette deg behandling basert på legitim interesse, profilering (inkludert bruk av egendefinerte og lookalike/lignende målgrupper), og direkte markedsføring. Du kan til enhver tid benytte deg av dine rettigheter ved å sende en e-post til compliance@awmnetwork.com. For ytterligere informasjon om vår behandling og dine rettigheter, se nedenfor.

1. Hvem er vi

Personvernerklæringen gjelder alle tjenester som tilbys av AWM Network ApS, et selskap registrert i Danmark med organisasjonsnummer 35805702 og med registrert kontoradresse på Høffdingsvej 34, 2500 Valby, og dets partnere, men utelukker alle produkter, programmer og tjenester som har separate personvernerklæringer som ikke er innlemmet i denne personvernerklæringen.

AWM Network ApS styrer dataene som samles inn når du samhandler med www.ekspertvalg.no

Ved anvendelsen av General Data Protection Regulation (“GDPR”), er AWM Network ApS behandlingsansvarlig i forhold til dine data.

For ytterligere informasjon om våre retningslinjer for personvern eller vår behandling av data om deg, eller hvis du har spørsmål om dine rettigheter i henhold til gjeldende lokal lovgivning, hvordan du oppdaterer dine data, hvordan du oppnår tilgang til de opplysningene vi har om deg, ta vennligst kontakt med oss:

Post:

Data Protection Officer
AWM Network
Høffdingsvej 34
2500 Valby
Danmark

Online:

compliance@awmnetwork.com

2. Om vår nettside

Vår side forbinder personer som ønsker å kjøpe et produkt eller tjeneste («Produktet») med relevante leverandører («Forretningspartnere») som kan tilby pristilbud for det valgte produktet eller tjenesten.

3. Hvilke data samler vi inn og hvordan

I den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning samler vi inn informasjon om deg når du:

  • Registrerer deg til å bruke vår nettside eller tjeneste, dette kan inkludere ditt navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer... Vi kan i noen tilfeller også be deg om gi oss ytterligere informasjon om produktpreferanser eller krav.
  • Kontakt oss på telefon, faks, SMS, e-post eller post.
  • Kontakt oss gjennom andre kanaler som f.eks. sosiale medier.
  • Når du registrerer deg for å motta vårt nyhetsbrev

Vi innhenter også informasjon fra enheter (inkludert mobile enheter) som du bruker til å få tilgang til vår nettside (f.eks. samler vi inn enhetens identifikasjonsnummer og type, stedsinformasjon og tilkoblingsinformasjon som statistikk på sidevisninger, trafikk til og fra nettsidene, henvisnings-URL, annonsedata, IP-adresse, nettleserhistorikk og informasjon om din weblogg. Vi kan gjøre dette ved hjelp av informasjonskapsler eller lignende teknologier som beskrevet i avsnitt 9 nedenfor).

4. Hvordan bruker vi dine data

I den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning bruker vi informasjonen til:

For å kontakte deg for å bekrefte dine opplysninger eller krav

Vi kan kontakte deg via telefon, SMS eller e-post for å bekrefte detaljer eller produktkrav. Vi kan også kontakte deg for å spørre om dine erfaringer med bruk av nettsiden vår og tjenester, og samhandel med forretningspartnere som vi kobler deg med.

For å koble deg med de relevante forretningspartnerne

Når du registrerer deg på vår nettside, vil vi sende din forespørsel til en eller flere forretningspartnere. Etter du har sendt inn nettskjemaet, vil du motta en e-post fra oss som bekrefter hvilke forretningspartnere som har mottatt dine personopplysninger og som nå har tillatelse til å kontakte deg. Disse forretningspartnerne handler nå som behandlingsansvarlige av dine data, så hvis du ønsker å forstå hvordan disse forretningspartnerne behandler dine personopplysninger, bør du ta deg tid til å lese deres personvernerklæring. De kan kontakte deg via telefon, melding/SMS eller e-post.

Før vi sender din forespørsel videre til eventuelle forretningspartnere, kan vår tjeneste innebære et element av automatiserte beslutninger. I noen tilfeller kan vi automatisk vurdere dine produktpreferanser og sende din forespørsel videre til passende forretningspartnere. Du har rett til å protestere mot en slik automatisert beslutningsprosess, og du kan gjøre det ved å sende en e-post tilcompliance@awmnetwork.com.

Noen ganger deler vi også IP-adresser med forretningspartnere, slik at forretningspartnerne kan bekrefte forespørselen.

For å sende e-post om andre tilbud – Men kun hvis du ikke har meldt deg av slike e-poster

Når du bruker vår side, vil vi gjerne kontakte deg via e-post eller SMS om lignende produkter eller tjenester til det du har vist interesse for, og som vi kanskje tror du også kunne ha interesse i.

Du kan alltid melde deg av slike e-poster/SMS, og vi vil ikke kontakte deg igjen.

For å opprette egendefinerte og lookalike/lignende målgrupper

Vi samarbeider med Facebook, Google og andre plattformer (“Plattformer”) for å nå ut til deg med annonser om andre tilbud eller for å opprette lignende målgrupper eller egendefinerte målgrupper. Data samles inn og er pseudonymisert, og du kan alltid protestere mot denne aktiviteten ved å sende oss en e-post på compliance@awmnetwork.com, eller ved å endre innstillingene for informasjonskapsler nederst på alle nettsidene våre.

Samarbeide med leverandører

Vi samarbeider med en rekke leverandører som behandler data på våre vegne. Disse inkluderer leverandører av skylagring og e-posttjenester. Vi har de nødvendige kontraktene på plass med slike leverandører for å sikre beskyttelse og konfidensialitet av data

Profilering

Vi kan analysere dine personopplysninger for å bygge individuelle profiler som også omfatter innsamling og (statistisk) analyse av dataene. Individuell profilering brukes til å forutsi fremtidige interesser og gi deg tilbud som er relevant og interessant for deg. Profilering er basert på data du har gitt oss gjennom kontaktskjemaet, og også på din atferd når du surfer på nettet (kun hvis du har gitt samtykke). Du har rett til å protestere mot profilering ved å sende oss en e-post til compliance@awmnetwork.com

5. Overføring av dine data

Personopplysninger i EU er beskyttet av lover om databeskyttelse, men andre land beskytter ikke nødvendigvis dine personopplysninger på samme måte.

Vår nettside og noen av våre tjenester, eller deler av dem, kan være arrangert i USA eller andre steder utenfor EØS (som inkluderer alle EU-land inkludert Norge, Island og Liechtenstein), og dette betyr at vi kan overføre opplysninger som sendes av deg via nettsiden vår eller tjenester utenfor EØS til USA eller andre territorier utenfor EØS. Når du sender en e-post til oss, vil denne også blir lagret i våre e-postservere hvor USA er vert.

Vi kan bruke tjenesteleverandører basert utenfor EØS for å hjelpe oss med å tilby vår nettside og tjenester til deg (f.eks. plattformleverandører som hjelper oss med å levere våre tjenester eller annonsering), og dette betyr at vi kan overføre dine opplysninger til våre tjenesteleverandører utenfor EØS for å kunne tilby våre programmer, annonser og tjenester til deg.

Vi sikrer oss at hensiktsmessige tiltak og kontroller er på plass for å beskytte opplysninger i samsvar med gjeldende lover og forskrifter om databeskyttelse der hvor dine opplysninger overføres utenfor EØS og behandles av våre tjenesteleverandører og hosting-leverandører. Slike overførsler blir alltid gjort i samsvar med kravene i forskriften (EU) 2016/679 (Personvernforordningen eller «GDPR»), og kan være basert på bruk av EU-kommisjonens standardkontraktbestemmelser for overføring av personopplysninger utenfor EØS.

Ved å bruke vår nettside eller tjenester, eller ved å samhandle med oss på de måter som er beskrevet i denne personvernerklæringen, samtykker du til overføring av dine personopplysninger utenfor EØS i de omstendighetene beskrevet i denne personvernerklæringen. Hvis du ikke ønsker at informasjonen skal overføres utenfor EØS, bør du ikke bruke vår nettside eller tjenester.

6. Lagring av dine data

Vi har en datalagringserklæring som fastslår hvor lenge vi oppbevarer data.
Vi oppbevarer kun dine data så lenge det er nødvendig for oppfylle de formål som de ble samlet inn til i første omgang.

7. Rettslig grunnlag for behandling

Denne erklæringen beskriver (ovenfor) hvordan vi bruker dine data. Under GDPR må behandlingsansvarlig ha et gyldig lovlig grunnlag for hver behandlingsaktivitet som de påtar seg. Dette avsnittet definerer vårt lovlige grunnlag for hver aktivitet.

Rettslig grunnlag

Aktivitet Lovlig grunnlag under GDPR Dine rettigheter
Gjennomføring av tjenesten Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
Bruk og deling av IP-adresser Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
For å sende e-post til deg om lignende produkter Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
Motta data fra tjenesteleverandører Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
For å opprette egendefinerte og lookalike/lignende målgrupper Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
Automatiserte beslutninger og profilering Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.
Behandling av personopplysninger for å overholde reglene i regnskapsloven Legitime interesser Du har rett til å protestere mot behandlingen basert på legitime interesser.

8. Dine rettigheter

Hvis du er basert i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS») eller innen annen jurisdiksjon med lignende personvernlovgivning, har du i visse tilfeller følgende rettigheter:

  • rett til informasjon om hvordan vi bruker dine personopplysninger og hvordan vi får tilgang til dine opplysninger
  • rett til å få dine opplysninger rettet eller slettet, eller sette begrensninger
  • rett til å protestere mot behandlingen av dine opplysninger, f.eks. til direkte markedsføringsformål
  • rett til å få alle opplysninger du har gitt til oss på et automatisert grunnlag returnert til deg i et strukturert, ofte brukt og maskinlesbart format, eller sendt direkte til et annet selskap der hvor det er teknisk mulig («dataportabilitet»)
  • der behandlingen av opplysninger er basert på samtykke, har du rett til å trekke tilbake ditt samtykke i forhold til juridiske eller kontraktsmessige restriksjoner
  • rett til å protestere mot beslutninger basert på automatisert behandling av personopplysninger, inkludert profilering
  • rett til å sende inn en klage til tilsynsmyndigheten ansvarlig for saker om databeskyttelse (f.eks. i Danmark, Datatilsynet).

Hvis vi oppbevarer opplysninger om deg som er ukorrekte eller hvis det er endringer i dine personopplysninger, vennligst gi oss beskjed slik at vi kan holde våre registre nøyaktige og oppdaterte.

Hvis du trekker tilbake ditt samtykke til at vi kan bruke dine personopplysninger til formål beskrevet i vår personvernerklæring, er vi ikke i stand til å gi deg tilgang til hele eller deler av våre nettsider og tjenester.

Vi vil beholde dine personopplysninger i hele forretningsforholdet, og etter endt forhold så lenge det er nødvendig og relevant for våre legitime forretningsformål i samsvar med AWM Network datalagringserklæring, eller som er tillatt etter gjeldende lover og forskrifter. Når vi ikke lenger trenger dine opplysninger, vil vi kvitte oss med dem på en sikker måte (uten ytterligere varsel til deg).

9. Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som overføres fra våre nettsider eller tjenester, og som lagres på enheten din. Vi bruker informasjonskapsler til å hjelpe oss med å gi deg en personlig tjeneste, og det kan bidra til å gjøre våre nettsider og tjenester bedre for deg.

Våre informasjonskapsler kan være sesjons informasjonskapsler (midlertidige informasjonskapsler som identifiserer og sporer brukere innenfor våre nettsider eller tjenester som slettes når du lukker nettleseren eller lukker sesjonen i programmet eller tjenesten) eller vedvarende informasjonskapsler (informasjonskapsler som gjør at våre nettsider eller tjenester “husker” hvem du er og husker dine preferanser innenfor våre nettsider eller tjenester, og som vil bli på datamaskinen eller enheten når du lukker nettleseren eller lukker sesjonen i programmet eller tjenesten).

Vi bruker følgende informasjonskapsler:

Strengt nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden kan fungere, og kan ikke slås av i systemene våre. De er satt som svar på handlinger som gjøres av brukeren på nettsiden, og er nødvendige for å identifisere uregelmessig atferd på nettsiden, og for å hindre ulovlig aktivitet og øke sikkerheten.

Du kan stille inn nettleseren din til blokkere eller varsle om disse informasjonskapslene, men enkelte deler på siden vil da ikke fungere. Disse informasjonskapslene lagrer ikke personlig identifiserbar informasjon.

Ytelses informasjonskapsler og analyseteknologi

Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan besøkende eller brukere anvender våre nettsider og tjenester, f.eks. hvilke funksjoner besøkende bruker mest, og hvis de får feilmeldinger fra områder av nettsiden eller tjenester. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som identifiserer en besøkende eller bruker. All informasjon som disse informasjonskapslene samler inn er aggregert og er derfor anonym. Vi bruker kun disse informasjonskapslene til å forbedre våre nettsider og tjenester.

Vi bruker tredjeparter som Google Analytics til dette formålet, for mer informasjon, besøk deres personvernpolitikk: https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=ZZ

Vi bruker også Hotjar, en teknisk tjeneste som hjelper oss med å bedre forstå våre brukeres erfaring (f.eks. hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke lenker de klikker på, hva brukere liker og ikke liker osv.), og dette gjør oss i stand til å bygge og vedlikeholde vår tjeneste med tilbakemeldinger fra brukerne. Hotjar bruker informasjonskapsler og andre teknologier til å samle inn data om våre brukeres atferd og deres enheter (spesielt enhetens IP-adresse (samlet inn og lagret i anonymisert form), enhetens skjermstørrelse, enhetstype (unike enhetsidentifikatorer), nettleserinformasjon, geografisk plassering (kun land), foretrukket språk brukt på vår nettside). Hverken Hotjar eller vi vil bruke denne informasjonen til å identifisere individuelle brukere eller for å matche dem med den individuelle brukeren. For ytterligere informasjon, vennligst se Hotjars personvernpolitikk: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy
Du kan alltid takke nei til opprettelsen av en brukerprofil, Hotjars lagring av data om din bruk av vår side og Hotjars bruk av sporingsinformasjonskapsler på: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Funksjonalitets informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene gjør at våre nettsider og tjenester kan huske valg som du tar (som brukernavn, språk eller den regionen du er i), og de kan tilby forbedrede og mer personlige funksjoner. Disse informasjonskapsler kan også brukes til å huske endringer du har gjort i tekststørrelse, og andre deler av nettsider som du kan tilpasse. De kan også brukes til å yte tjenester du har bedt om. Informasjonen som disse informasjonskapslene samler inn kan anonymiseres, og de kan ikke spore dine aktiviteter på andre nettsider.

Målretting eller annonseinformasjonskapsler

Disse informasjonskapsler brukes til å levere annonser som er mer relevante for deg og dine interesser. De brukes til å begrense antall ganger du ser en annonse, samt bidrar til å måle effektiviteten av annonsekampanjen. Disse plasseres normalt av reklamenettverk med nettsideoperatørens tillatelse. De husker at du har besøkt en nettside og denne informasjonen deles med andre organisasjoner som f.eks. annonsører. Ganske ofte vil annonseinformasjonskapsler linkes til nettsidens funksjonalitet gitt av den andre organisasjonen.

For ytterligere detaljer om hvordan disse nettverkene behandler personopplysninger, kan du finne en lenke til deres respektive personvernpolitikk. Du kan også administrere dine innstillinger for informasjonskapsler og automatisk deaktivere målretting eller annonseinformasjonskapsler nederst på denne siden.

Facebook annonsering: https://www.facebook.com/privacy/explanation eller besøk https://www.facebook.com/help/610457675797481/?helpref=hc_fnav for å se hvordan din data brukes i forbindelse med Facebook annonser.
Google-annonser: Https://policies.google.com/privacy?hl=en-GB eller besøk https://adssettings.google.com/authenticated for å kontrollere annonsetilpassing på andre nettsider og apper som bruker Googles annonsetjenester.
Bing-annonser: https://privacy.microsoft.com/da-dk/privacystatement
LinkedIn-Annonser: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
Kenshoo: https://kenshoo.com/privacy-policy/

Websignaler og parametersporing

Vi bruker også informasjonskapsler og lignende programvare som websignaler til å telle brukere som har besøkt vår nettside etter å ha klikket på en lenke fra en av våre annonser på andre nettsider eller i e-poster, og til å samle inn informasjon om produkter eller tjenester som kjøpes. Disse websignaler samler inn begrenset informasjon som ikke identifiserer enkeltpersoner. Det er ikke mulig å nekte bruk av websignaler. Men fordi de brukes i forbindelse med informasjonskapsler, kan du deaktivere dem ved å sette din nettleser til å begrense eller blokkere informasjonskapsler.

IP-adresse og trafikkdata

Vi registrerer trafikkdata som logges automatisk av våre servere, som f.eks. din Internet Protokol (IP) adresse, enhetsinformasjon, nettsiden du besøkte før vår, og nettsiden som du besøker etter du forlater vår nettside. Vi samler også inn side, program- og tjenestestatistikker, som f.eks. tilgangsrate, sidetreff og sidevisninger. Vi er ikke i stand til å identifisere en individuell bruker fra trafikkdata eller nettside statistikk.

Slik deaktiverer du informasjonskapsler

Du kan konfigurere din nettleser, nettside eller tjeneste til å begrense eller blokkere informasjonskapsler som du ønsker, men hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan det påvirke dine muligheter for å bruke bestemte deler av våre nettsider eller tjenester. For mer informasjon om informasjonskapsler og veiledninger til hvordan du deaktiverer informasjonskapsler i nettleseren din:
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-GB/internet-explorer/delete-manage-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Safari: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471

10. Ytterligere informasjon

For ytterligere informasjon om vår personvernpolitikk eller vår behandling av data om deg, eller hvis du har spørsmål om dine rettigheter i henhold til gjeldende lokal lovgivning, hvordan du oppdaterer dine opplysninger, hvordan du oppnår en kopi av de opplysningene vi har om deg, ta vennligst kontakt med oss på:

Post:

Data Protection Officer
AWM Network ApS
Høffdingsvej 34
2500 Valby
Danmark

Online:

compliance@awmnetwork.com